Amersfoort Jazz Heritage Walks

Op de zaterdag van het festival Rabobank Amersfoort Jazz (26 mei 2018) worden historische plekken ingebed in luisterrijke stadswandelingen onder de noemer Amersfoort Jazz Heritage Walks.

Deelnemers zijn van harte welkom bij het Amersfoort Jazz Heritage Walks openingsconcert van Bert van den Brink en Eric Vloeimans in de imposante Sint Joriskerk, van 12:00 tot 13:00 uur. Aansluitend aan dit concert verzamelen de deelnemers bij de Observant, waar de diverse Jazz Heritage Walks van start gaan.

Onder leiding van bevlogen gidsen van het Gilde Amersfoort worden de deelnemende groepen langs de bijzondere historische locaties van Amersfoort gevoerd.

Elke stadswandeling wordt besloten met een mini-concert, zorgvuldig geprogrammeerd in de sfeer van de bereikte locatie. Het betreft (semi-)akoestische World Jazz-concerten in kleine bezetting, zowel door artiesten van naam en faam, als door aanstormend toptalent en een buitenlandse act uit het focusland België. Voor de deelnemers van de Amersfoort Jazz Heritage Walks zijn zitplaatsen gereserveerd bij de concerten.

Meer informatie

(foto: Sisters of Invention, Mannenzaal, door Cees Wouda)

  • 26 mei 2018
  • 12:00 - 17:00