Antiquiteiten in Dutch Museum Saba

Dit museum op Saba toont een uitgebreide verzameling van antiquiteiten van ongeveer 150 tot 400 jaar oud. Een groot deel van de collectie antieke meubels heeft de Franse cultuur als achtergrond (met name Louis XVI en Empire). De achtergond van de tegelcollectie stamt uit de Portugese en Nederlandse traditie m.b.t. handel met China, waardoor in de tegelindustrie en in aardewerk productie sinds 1620 het gebruik van kobalt in plaats van polychroom afbeeldingen een grote stimulans werd voor de productie (ten onrechte vaak ‘Delfts blauw’ genoemd).

De import van chinees porselein heeft indirect bijgedragen aan de ontdekking in Dresden (Sachsen) door Böttger hoe daar porselein te maken. Veel van de omvangrijke collectie kantwerk komt uit Vlaanderen en Frankrijk.

Al dit soort verbanden tussen Nederland en andere Europese landen zullen tijdens het Europees erfgoedjaar extra benadrukt worden.

Vanwege het onderwerp van de tentoonstelling staat het Dutch Museum Saba de hele maand juli (thema: Erfgoed is van ons allemaal) in de agenda van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. De tentoonstelling is het hele jaar te zien.

Locatie: Dutch Museum Saba, Park Lane Street 12, Windwardside (Saba)
Datum: 2018

Meer informatie

  • 1 juli 2018 - 31 juli 2018
  • 00:00 - 00:00