Archeologiefestival Stichtse Vecht (Maarssen)

Op zondag 14 oktober 2018 vindt op landgoed Goudestein in Maarssen de eerste editie van het Archeologiefestival plaats. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Je eigen vondsten laten beoordelen, een historische markt met oude ambachten, een tentenkamp waarin het leven in de middeleeuwen wordt nagespeeld, zelf graven naar het verleden en een springkussen voor kinderen.

Stichtse Vecht kent een rijke geschiedenis. Tijdens recente opgravingen is een boerderij uit de 16e eeuw teruggevonden in Maarssen en de fundamenten van een turfstenen kerkje uit de 12e eeuw in Nieuwer Ter Aa. Enkele vondsten van deze opgravingen zullen tijdens het festival getoond worden. Wie meer te weten wil komen over het verleden van de Stichtse Vecht, kan op 14 oktober ook het Vechtstreekmuseum bezoeken. Naast de tentoonstelling over de archeologische vondsten uit de Vecht is ook de wisseltentoonstelling over “Nijenrode op ooghoogte” te bezichtigen.

Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Dan kan je gaan graven naar archeologische schatten met de metaaldetector, en gelijk nog wat leren over de bijzondere vondsten die je doet. Bovendien vertellen archeologen van ArcheoCare, die werken aan de restauratie en conservering van archeologische vondsten, wat ze precies doen en hoe ze te werk gaan. Heb je een eigen vondst? Laat deze tijdens het archeologiefestival bekijken door echte archeologen en specialisten.

Locatie: landgoed Goudestein, Maarssen
Datum: 14 oktober 2018, 11.00-16.00 uur

Meer informatie

  • 14 oktober 2018
  • 11:00 - 16:00