Capella Greca in restauratie: een ondergronds eerherstel

Een van de meest bijzondere plekken in Museum Romeinse Katakomben is de Capella Greca: een prachtige ondergrondse kapel, voorzien van kleurrijke fresco’s, Griekse inscripties en verstilde ornamenten.

De muurschilderingen in de kapel zijn zodanig beschadigd dat deze bijzondere en spirituele plek jarenlang gesloten is geweest voor het publiek. Hier wordt verandering in gebracht: vanaf 20 april 2018 wordt de restauratie opgestart. Om zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten van dit bijzondere project vindt de restauratie in delen plaats. Iedere vrijdagmiddag wordt er tussen 12.00 en 16.00 uur gewerkt in de Capella Greca en mag je als bezoeker vanaf een afstandje meekijken.

Tegelijkertijd wordt in samenwerking met SRAL een ‘work-in-progress expositie’ opgebouwd, in de aangrenzende ruimte. Deze tentoonstelling zal -terwijl de restauratie vordert- constant worden uitgebreid met nieuwe wetenswaardigheden en aanvullend filmmateriaal, zodat je óók op andere dagen helemaal op de hoogte wordt gebracht van de vorderingen. Tot slot zal René Hoppenbrouwers, directeur SRAL (Stichting Restauratie Atelier Limburg) diverse lezingen verzorgen. Op de Facebook-pagina worden de data en tijden gepubliceerd.

Tijdens de Nationale Romeinenweek wordt de Via Belgica beleefbaar dankzij diverse activiteiten. Kijk voor het complete programma op www.viabelgica.nl en vind jouw weg!

Vanwege het onderwerp van deze activiteit staat deze de hele maand mei (thema: Europese routes) in de agenda van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het museum is uiteraard ook hierna nog geopend.

Locatie: Museum Romeinse Katakomben, Plenkertstraat 55n Valkenburg aan de Geul
Datum: 20 april – 21 oktober 2018, iedere dinsdag t/m zondag van 15.00 tot 16.00 uur

Meer informatie

  • 1 mei 2018 - 31 mei 2018