Dwarskijkers: Craft your future (Leeuwarden)

Ambacht? Is dat niet oubollig, saai en ouderwets? Is dit nog steeds het imago of zien we langzamerhand in dat we de belangrijke kennis die achter deze ambachten schuil gaat, verliezen terwijl we deze juist nog nodig hebben? Wat kunnen we leren van het vakmanschap van toen voor de vraagstukken waar we nu tegenaan lopen?

In de tijd van ambacht, vóór de industriële revolutie, kenden we geen afval. We gebruikten lokale grondstoffen en alles ging circulair. Hoofd en hand waren niet gescheiden en werken met je handen werd juist gezien als een belangrijk vak waarvoor jaren kennis nodig was. Begin 20e eeuw kwam daar verandering in toen we hoofd en hand gingen scheiden en we richting een massa-industrie gingen zodat we goedkoop aan spullen kwamen en mee konden gaan met de laatste mode.

Anders kijken naar afval

We zitten nu in een transitie waarin we anders gaan kijken naar afval. We zien het als grondstof. Maar wie is eigenlijk de eigenaar van het materiaal? Het is tijd om na te denken over een ander verdienmodel. Dat de winst niet zit in het verkopen van veel producten die snel weggegooid worden, is inmiddels duidelijk. Hoe dit wel moet, bedenken we graag samen met jou tijdens deze nieuwe Dwarskijkers Craft your future.

Aanmelden

Wil je aanwezig zijn, dan dien je je aan te melden vóór woensdag 3 oktober 2018 (er is maar een beperkt aantal plekken). Let op: de voertaal is Engels.

Locatie: Recycle Boulevard, Voltatstraat 11, Leeuwarden
Datum: 10 oktober 2018, 10.00-17.00 uur
Toegang: gratis

Meer informatie en aanmelden

(foto: © Heleen Haijtema)

  • 10 oktober 2018
  • 10:00 - 17:00