Fokpaardendag Weert

De 61ste editie van de Fokpaardendag staat in het teken van de viering van het Van Horne jaar. In 1563 voerde Philips de Mont-Morency, Graaf van Horn, heer van Weert, drie paardenmarkten in. Hij verleende dit privilege op 27 september 1563. Van die drie paardenmarkten is er maar één blijven bestaan, de huidige Fokpaardendag Weert.

De Fokpaardendag is een unieke voorjaarskeuring in de binnenstad waar in de ochtend drie verschillende rassen, Shetlandpony´s, Haflingers en Nederlandse Trekpaarden, worden gekeurd door professionele juryleden. In de middag zijn er diverse paardenshows waar de paardensector en paard-gerelateerde bedrijven van Weert en omstreken zich presenteren. Daarnaast zijn er standhouders en voor de kinderen verschillende activiteiten. Ook wordt er een aantal ambachten gepresenteerd en zal er een paardentram aanwezig zijn waarmee bezoekers worden rondgeleid langs plekjes met een relatie met Van Horne.

De Stichting houdt met het organiseren van deze dag de traditie van de jaarlijkse Weerter Fokpaardendag in stand. De dag benadrukt het oorspronkelijk agrarische karakter van Weert en is een onderdeel van de rijke geschiedenis van de stad Weert.

Locatie: Kasteelplein, 6001 JC Weert
Datum: 17 maart 2018, vanaf 10.00 uur

Meer informatie

  • 17 maart 2018
  • 10:00 - 00:00