Gebroeders van Limburg Festival 2018 (Nijmegen)

Op 25 en 26 augustus 2018 vindt weer het Gebroeders van Limburg Festival plaats. Met het thema ‘Liefde voor het landschap’ geven we dit jaar extra aandacht aan de diverse landschappen en prachtige natuurlijke kleuren die terugkomen in de miniaturen van de drie Nijmeegse kunstenaars. Daarnaast zijn we dit jaar een van de duurzame evenementen van ‘Nijmegen European green Capital 2018’!

In de binnenstad van Nijmegen waan je je in de middeleeuwen met diverse kraampjes, ambachten, muziek, theater en kinderspelen. Ontdek de wereld van de Gebroeders van Limburg en hun schilderwerken. Van de prachtige elegante wereld van de adel tot de gruwelijke achterbuurt van de laagste stand van de middeleeuwse samenleving: verken de diversiteit van het alledaagse leven in historisch Nijmegen.

Je krijgt het hele weekend exclusieve toegang tot middeleeuwse locaties in de belevenisroute en kunt alvast een preview van de Maria van Gelre tentoonstelling bewonderen in de Stevenskerk! Op zondag kun je genieten van een middeleeuwse kerkdienst en een heerlijke middeleeuwse brunch. Het hoogtepunt is wederom de Blijde Incomste met historische én fantasiefiguren uit de unieke schilderwerken van de gebroeders met bekende en nieuwe prachtige handgemaakte kostuums!

Locatie: Nijmegen
Datum: 25 en 26 augustus 2018

Meer informatie

  • 25 augustus 2018 - 26 augustus 2018