Grenzeloos reizen in Europa

Eenmalige expositie van treinen die binnen Europa reden en rijden. Van TEE tot Oriënt Expres en van Thalys tot Eurostar. Bijzondere modellen die een fraai overzicht geven van de ontwikkelingen in Europa op het gebied van railvervoer. Onder de modellen zitten unieke exemplaren die nooit eerder in het openbaar aan het publiek zijn getoond.

Modeltreinen waren in het begin slechts bedoeld als speelgoed. Ze waren van blik met een opwindmotor en reden pas later op elektriciteit. Het Nationaal Modelspoor M heeft een collectie van meer dan 10.000 modellen van die oude treinen. In de loop der jaren werden de treinen steeds meer een exacte kopie van de werkelijkheid. Ze waren zo mooi dat ze een verzamelobject werden, leidend tot vele collecties. Het museum bezit een aantal van die verzamelingen, met verschillende thema’s en in verschillende exposities, waaronder in het kader van het Europees erfgoedjaar deze unieke expositie over grenzeloze treinen in Europa.

Vanwege het onderwerp van de tentoonstelling staat het Nationaal Modelspoor Museum de hele maand mei (thema: Europese routes) in de agenda van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. De tentoonstelling is het hele jaar te zien.

Locatie: Nationaal Modelspoor Museum, Station Sneek Centraal, Doctor Boumaweg 17b, 8601 GM Sneek
Openingstijden: dinsdag – zondag van 13:00 – 17:00 uur, zaterdag open vanaf 10.00 uur

Meer informatie

  • 1 mei 2018 - 31 mei 2018