Het Duitse Lijntje

Gennep was eind 19de – begin 20ste eeuw het middelpunt van de internationale spoorlijn die bekend staat als het Duitse lijntje. Het hoofdkantoor, de werkplaats en remise en het grensstation waren er gevestigd. De spoorlijn nam het slaperige stadje mee in de vaart der volkeren. Meer dan een derde deel van de bevolking verdiende er zijn brood door. De spoorlijn is al bijna een halve eeuw geleden opgeheven, maar er zijn nog tal van stille getuigen van deze rijke geschiedenis. Te beginnen met de expositie in museum Het Petershuis.

Op de fietstocht ‘Beleef het Duitse lijntje’ nemen twee vertellers de deelnemers mee vanaf Het Petershuis langs de meest markante herinneringen aan de oude spoorlijn – tot over de Duitse grens. Onderweg maakt de groep een aantal stops waar in geuren en kleuren verhalen over de geschiedenis én de toekomst van het Duitse lijntje verteld worden.

Vanwege het onderwerp van deze activiteit staat deze de hele maand mei (thema: Europese routes) in de agenda van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. De expositie is het hele jaar te zien.

Meer informatie

Vanuit bezoekerscentrum Steltenberg is ook de omgeving van het Duits Lijntje te ontdekken.

  • 1 mei 2018 - 31 mei 2018
  • 09:00 - 17:00