Het Dwingelderveld toen en nu

Tijdens deze presentatie in bezoekerscentrum Dwingelderveld delen kenners hun enthousiasme en kennis met u. U ontdekt hoe in dit prachtige natuurgebied een eeuwenoude landbouwcultuur terug te zien is: schapenhouderij in combinatie met het bewerken van de essen.

U wordt ontvangen rond de grote maquette van het Dwingelderveld. Een medewerker geeft uitleg over het ontstaan van het gebied en de natuur: de schapen, de heide, de vennen, de bossen, de kenmerkende dieren enz. En natuurlijk ook over het beroemde huisje op de Benderse Berg, midden op de heide. Daarna geniet u van een lekker kopje koffie of thee met een Dwingelderveldkoek erbij. Tot slot wordt er een presentatie gegeven over de historie van het Dwingelderveld met prachtige oude fotobeelden. Deze presentatie is bij uitstek geschikt voor ouderen.

Locatie: Bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22, 7963 RA Ruinen
Datum: zaterdag 7, 14, 21 en 28 april van 14.00 – 15.00 uur. Natuurlijk kunt u voor die tijd of na die tijd nog uitgebreid rondkijken in het bezoekerscentrum, of de natuur in gaan. Er valt zo veel te ontdekken!
Kosten: € 4,- p.p. voor leden van Natuurmonumenten, € 6,- voor niet-leden. Reserveren is mogelijk via de website van Natuurmonumenten.

  • 7 april 2018 - 28 april 2018
  • 14:00 - 15:00