Inspiratiebijeenkomst ‘Europese Wegen – Weg van Utrecht’

De provincie Utrecht organiseert in samenwerking met de organisatie van het Europese Erfgoedjaar op 31 mei een inspiratiebijeenkomst rondom het thema ‘Europese routes’. Tijdens het ochtendprogramma van deze bijeenkomst nemen boeiende sprekers u mee in de wereld van de historische routes en infrastructuur, de dilemma’s die het goed bewaren en zichtbaar maken van dergelijke routes oproept én inspirerende Europese voorbeelden.

Iconische Utrechtse wegen

In de middag wordt ingezoomd op Utrecht en kunt u kiezen uit drie verschillende Labsessies. In iedere sessie staat een andere iconische Utrechtse weg centraal: de Route Impériale nr. 2 (N402), de Via Regia (N225) en de Wegh der Weegen (N237). Tijdens deze sessies gaan de deelnemers aan de slag met onderwerpen als verkeersveiligheid en doorstroming, behoud en beleving van cultuurhistorische waarden, landschap, natuur en recreatie. Hoe verenig je al die zaken? Hoe betrek je omwonenden hierbij en hoe bereik je publiek?

Reserveer 31 mei alvast

Deze bijeenkomst is het landelijke schijnwerperproject voor mei van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed en sluit aan op het provinciale project Mobiliteit met Allure. Nadere programma-informatie volgt maar reserveer 31 mei alvast in uw agenda.

Locatie: Provinciehuis, Archimedeslaan 6, Utrecht
Datum: 31 mei 2018, 9.00 – 16.30 uur

  • 31 mei 2018
  • 09:00 - 16:30