Lezing – Grenzeloze vrouwen en de reformatie

Wat had Luther in Wittenberg moeten beginnen zonder zijn vrouw Kate van Bora uit Saksen, die zijn manager en accountant was, workshops, lezingen congressen organiseerde en met overheden onderhandelde? Of zonder “dolle Mina” Argula von Grumbach uit Regensburg die hem uitdaagde en niet schroomde Duitse vorsten in het Heilige Roomse Rijk op het matje te roepen.

Naar wie had Calvijn moeten vluchten als Margaretha van Navarra hem geen onderdak had geboden in Baskenland toen de grond in Parijs te heet onder zijn voeten werd. En wat had Calvijn moeten beginnen zonder de Belgische Marie Dentière, die hem corrigeerde en uitdaagde die met Calvijn, Franse-, Duitse- en Zwitserse vorsten en de paus in discussie ging om de rechten voor de vrouw?

Een boeiend verhaal over vrouwen die in de 16e eeuw tijdens en na de Reformatie hun stem in West-Europa lieten horen over onderwerpen die ook vandaag nog actueel zijn. Over Europese vrouwen die dankzij of ondanks de Reformatie geschiedenis maakten en de wereld veranderden.

Locatie: Raadszaal stadhuis Gennep, Markt 1
Datum: 31 mei 2018, aanvang 20.00 uur

  • 31 mei 2018
  • 20:00 - 21:30