Monument van de Maand: Het Klooster (Nuenen)

De gemeente Nuenen organiseert samen met Heemkundekring De Drijehornick iedere maand een nieuwe presentatie ‘Monument van de Maand’. Het monument dat in de schijnwerpers wordt gezet aan de hand van bijzondere fotografie en persoonlijke verhalen is tijdens kantooruren te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis.

Monument van de Maand november in Nuenen is het voormalige klooster van de Zusters van de Sociëteit van Jezus, Maria en Jozef, gebouwd in 1887. Het liefdesgesticht werd genoemd naar de Heilige Elisabeth, beschermheilige van o.a. de liefdadigheid. Dit omdat tijdens de hongersnood in 1226 de adellijke Elisabeth van Thüringen uit Hongarije vele armen brood gaf. Het verhaal gaat dat de broden in haar schort opeens veranderden in rozen… Deze Heilige Elisabeth is boven de ingang van Het Klooster te zien. Het thema van de maand november is ‘religieus verleden’. Op het paneel in het gemeentehuis kunt u zien welke functies (van ziekenzaal tot theater) Het Klooster allemaal heeft gehad.

Tentoonstelling gemeentehuis

Locatie: gemeentehuis Nuenen, Jan van Schijnveltlaan 2, 5671 CK Nuenen
Datum: 1 – 30 november 2018
Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur; woensdag van 08.30 tot 12.30 uur én van 14.30 tot 18.00 uur

Bekijk het ‘paneel’ bij Monument van de Maand november (pdf)

  • 1 november 2018 - 30 november 2018