Monument van de Maand: Nune Ville

De gemeente Nuenen organiseert samen met de Heemkundekring De Drijehornick in 2018 een iedere maand een nieuwe presentatie ‘Monument van de Maand’. Het monument dat die maand in de schijnwerpers wordt gezet aan de hand van bijzondere fotografie en persoonlijke verhalen is tijdens kantooruren te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis.

Monument van de Maand januari is Nune Ville. Het Europese thema van de maand januari ‘Creativiteit vanuit traditie’ is op dit pand toepasbaar omdat er op een nieuwe manier rondleidingen worden gegeven. Het gezin woont in dit huis, maar leeft tussen de 19e-eeuwse meubels en schilderijen en probeert met deze lieu de mémoire de bezoeker een historische sensatie te geven.

Tentoonstelling gemeentehuis

Locatie: gemeentehuis Nuenen, Jan van Schijnveltlaan 2, 5671 CK Nuenen
Datum: 15 januari – 5 februari 2018
Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 08.30 tot 12.30 uur; woensdag: van 08.30 tot 12.30 uur en van 14.30 tot 18.00 uur

Bezoek Salon Nune Ville

U kunt ook een kijkje nemen achter de schermen van Nune Ville. De huidige bewoners leven in een 19e-eeuws interieur, precies zoals in de tijd dat Margot Begemann er woonde, de geliefde van Vincent Van Gogh. Op gezette tijden wordt er een rondleiding georganiseerd in het huis. Met creatief ondernemerschap is hier een monument naar het heden gehaald.

Locatie: Salon Nune Ville, Berg 24, 5671 CC Nuenen
Rondleidingen: op zaterdag van 13.30-16.30 uur, is er elk half uur een rondleiding. Max. 10 personen per half uur. Salon Nune Ville is niet te bezichtigen zonder rondleiding. Rondleidingen voor kleine groepen op andere dagen van de week zijn op afspraak te boeken.

Meer informatie

  • 15 januari 2018 - 5 februari 2018