Mooi Linieland

Op 2 en 3 juni 2018 staat het waterlinielandschap centraal tijdens het ‘Mooi Linieland’ weekend. Verken het linielandschap met geheimzinnige militaire bolwerken en prachtige natuur. Dompel je onder in dit imposante ‘openluchtmuseum’ rijk aan sporen uit het verleden. Ontdek fietsend, wandelend of varend wat de rol van water als bondgenoot was en hoe het Nederlandse wateringenieurschap zichtbaar is op plekken waar je al jarenlang gedachteloos voorbijkomt. Ga of doe mee met de rondleidingen, struintochten, fotografieworkshops, dieren spotten, culinaire hoogstandjes uit de natuur, een nachtwandeling of boerengolf op het bunkerpad. Kortom: ontdek het zelf!

Voorbeeld 1: Fort bij Rijnauwen
Ontdek tijdens Mooi Linieland het grootste en ook groenste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Fort bij Rijnauwen. Op en om dit fort komen verschillende bijzondere dieren en planten voor. De wandeling met de gids voorzien je van alle verhalen. Fietstocht bij Fort bij Rijnauwen Stap samen met de gids op de fiets en ontdek zo het linielandschap rondom het fort.

Voorbeeld 2: Historische wandeling Werk aan de Groeneweg
Als je door de historische loopgraven van werk aan de Groeneweg loopt, ga je terug in de tijd. Het verdedigingswerk heeft nog helemaal haar oorspronkelijke vorm. Een deel van de vijftig betonnen groepsschuilplaatsen kan je van binnen bekijken. Hoe verdedigen planten zich eigenlijk, hoeveel soldaten kunnen er in een fort schuilen? Loop door de loopgraven en ontdek het zelf. Goed te combineren met een wandeling over het Klompenpad Lint en Liniepad.

Bekijk alle activiteiten

(Foto: Fort Spijkerboor, © Titia de Zeeuw)

  • 2 juni 2018 - 3 juni 2018