Onbeperkt houdbaar – 400 jaar kaas in de kunst

Het Woerdense Stadsmuseum brengt een ode aan de Woerdense kaascultuur met de expositie Onbeperkt houdbaar. Deze tentoonstelling etaleert kaas in 400 jaar beeldende kunst. Het zet pronkstukken van de zeventiende-eeuwse meesters naast prachtexemplaren van moderne en hedendaagse kunstenaars. Het resultaat is een zeer diverse verzameling waarin de werken één ding gemeen hebben: ons Hollandse goud staat centraal.

De expositie Onbeperkt houdbaar sluit aan bij het Europees Erfgoedjaar, omdat zowel de schilderkunst als de kaascultuur voor veel mensen kenmerkend is voor Nederland in de 17e eeuw. De Nederlandse Goudse kaas is internationaal bekend als onderdeel van Nederland. De stillevens die zullen worden geëxposeerd tonen gevulde tafels met ingrediënten uit heel Europa. Zo verbinden deze schilderijen Nederlands erfgoed met de Europese handel. Daarom is de expositie bij voorbaat een representatie van Europees erfgoed.

Bij het zien van al die verrukkelijke plaatjes vraag je je af: waarom worden kunstenaars van alle tijden gegrepen door kaas? Je komt het te weten in de expositie Onbeperkt houdbaar, 400 jaar kaas in de kunst. Een tentoonstelling om van te watertanden.

Locatie: Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6, 3441 BG Woerden
Datum: nog te zien t/m 11 maart 2018

Meer informatie

  • 14 oktober 2017 - 11 maart 2018