Sterk water

Ontdek hoe water een wapen werd! In het Waterliniemuseum kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie. Een waterlinie is een uniek en typisch Nederlands verdedigingssysteem, waarbij de verdediger gebruik maakt van aaneengesloten onder water gezette polders. Zo’n modderige waterbarrière tot kniehoogte was een geduchte hindernis voor de vijand. Het zware geschut zakte weg in sloten en greppels en het water was te ondiep om te bevaren.

In het museum valt van alles te beleven. Middenin het bijzondere museumgebouw vind je een 50 meter lange openlucht maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als deze onder water wordt gezet, kun je zelf ervaren hoe de linie werkt. En mocht je er nog geen genoeg van hebben dan kun je in het museum met een virtual reality-bril een parachutesprong over de waterlinie maken en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet!

Vanwege het onderwerp van de vaste tentoonstelling staat het Waterliniemuseum de hele maand juni (thema: Verdedigingslinies) in de agenda van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. De tentoonstelling is uiteraard ook hierna nog te zien.

Locatie: Waterliniemuseum Fort bij Vechten, Achterdijk 12, Bunnik
Datum: geopend dinsdag – zondag, 10.00 – 17.00 uur, in schoolvakanties ook geopend op maandag

Meer informatie

  • 1 juni 2018 - 30 juni 2018