Tentoonstelling – De ‘Nieuwstad’ in Europa: ontstaan en toekomst van een middeleeuws stadsideaal (Zutphen)

In de zomer van 2018 zal de Burgerzaal het decor zijn van een tentoonstelling over de Nieuwstad. In de Burgerzaal worden dan twee tentoonstellingen gecombineerd. De ene heet New Towns, over het ontstaan van nieuwe steden in het Europa in de late middeleeuwen. De andere tentoonstelling gaat over de plannen die TU studenten Bouwkunde ontwierpen voor delen van de huidige Nieuwstad.

New Towns

Jan Brouwer, stedenbouwkundig ontwerper verbonden aan de gemeente Amsterdam en TU Delft, ontwikkelde de tentoonstelling New Towns over het ontstaan van steden in de twaalfde tot de veertiende eeuw. De tentoonstelling heeft onder andere in Elburg en Delft gestaan en komt nu naar Zutphen. Er zijn extra banieren gemaakt over het ontstaan van de Zutphense Nieuwstad.

Klein Vaticaan

In het kader van het project Karakteristiek Duurzaam Erfgoed Gelderland hebben vijftien studenten van de opleiding Bouwkunde aan de TU Delft hun afstudeeropdracht Heritage & Architecture uitgevoerd in de Nieuwstad, in het bijzonder Klein Vaticaan. Hun ideeën zijn uitgewerkt op dertig grote panelen.

Locatie: Burgerzaal, Lange Hofstraat 4, Zutphen
Datum: 12 juli-19 augustus 2018, do-zo 12.00-16.00 uur

  • 12 juli 2018 - 19 augustus 2018
  • 12:00 - 16:00