Theatervoorstelling MILVA (Militaire vrouwenafdeling Vught)

Theatergroep de Vrouwen van Vught speelt de spectaculaire voorstelling MILVA, op Fort Isabella. Er is een proef gestart bij het ministerie van Defensie. In de hoop om meer vrouwen bij de krijgsmacht te krijgen is het H.P.G. opgezet. Het “Huishoudelijke Programma Grondtroepen.” moet vrouwen warm maken voor een werkend leven bij de krijgsmacht.

Er is een groep Vughtse vrouwen die zich – al dan niet – vrijwillig opgeven voor deze proef van 4 weken. Op de ochtend dat ze zich melden op de kazerne (compleet in Vughts tenue) komen ze erachter dat hun huishoudelijk leventje begint met een 4-weekse militaire training, compleet met Bivak en Hindernisbaan. Wat begint al een clubje elitaire, erudiete dames, eindigt als een waar Elitekorps, waar de minister van defensie trots op kan zijn. Een hilarische avond uit, waar u nog lang over na zal praten.

Over Fort Isabella

Dwars door Brabant loopt de Zuiderwaterlinie: de vroegere scheidslijn tussen het protestante Noorden en het katholieke Zuiden. Om de Noordelijke Nederlanden te beschermen tegen vijandelijke troepen uit het zuiden, is in Brabant in de 17e eeuw een stelsel van aaneengesloten waterlinies met forten en schansen gebouwd.

Fort Isabella was een van de vestingwerken ter verdediging van de stad ‘s-Hertogenbosch. Een belangrijke functie van het fort was de inkwartiering van een deel van het garnizoen. In en om ‘s-Hertogenbosch waren in deze tijden vele militairen gelegerd.

In de voorstelling waarin 13 Vughtse dames een militaire training ondergaan is de historie en de ontwikkeling van het terrein meegenomen. Fort Isabella is een verrassend dynamische omgeving die rust en historie ademt. Het terrein ontwikkelt zich tot een unieke samenleving waar wonen, werken, recreatie en educatie op een logische manier samenkomen.

Locatie: Fort Isabella, Reutsedijk 1-24, 5264 PC Vught
Speeldata: 6, 7, 8, 9, 13, 14 en 15 september 2018, tijd 20:15 – zondag 13 september 14:30
Prijs: € 16,50

Meer informatie

  • 6 september 2018 - 15 september 2018