Verkiezingsdebat Erfgoed – regionale aftrap Europees erfgoedjaar (Alkmaar)

Op deze debatavond staat de vraag centraal wat de rol van de gemeentelijke, provinciale, rijks- en Europese overheid is om het gebouwde en landschappelijke erfgoed te behouden en te versterken. En wat de particuliere sector zelf kan. Te bespreken casuïstiek en deelnemers worden verwacht uit Alkmaar en buurgemeenten.

Het debat vormt de regionale aftrap van het Europees Jaar voor het Cultureel Erfgoed 2018. Daarom is er deze avond ook aandacht voor het thema dat in februari in dit erfgoedjaar centraal staat: Duurzaam Vakmanschap. De instandhouding van ons Europese erfgoed vraagt onder meer om ambachtelijk vakmanschap. Het is daarom belangrijk dat de belangstelling voor erfgoed gepaard gaat met het voortbestaan van kennis over oude technieken. Hoe zorgen we dat meer jongeren via het MBO een technische leerroute kiezen?

De debatavond wordt georganiseerd door de Alkmaarse erfgoedstichting Adapt, met medewerking van Europe Direct (EDIC) Noord-Holland Noord, het informatiecentrum voor deze regio over de Europese Unie.

Locatie: Openbare Bibliotheek, Gasthuisstraat 2, Alkmaar
Datum: 13 februari 2018, 20.00 – 22.00 uur

Meer informatie

(Foto: interieur van de Grote of Sint-Laurenskerk in Alkmaar, © Rein Schouten)

  • 13 februari 2018
  • 20:00 - 22:00