Wandelexcursie Hoge Veluwe en de Tweede Wereldoorlog

In het zuidelijke deel van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, het deel dat grenst aan het vliegveld Deelen, zijn veel overblijfselen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. In de omgeving van Deelen hebben de Duitsers destijds het militaire vliegveld Fliegerhorst Deelen aangelegd. Dit vliegveld lag gedeeltelijk op het grondgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit deel van het Park is prachtig, en is voor vele bezoekers een stuk minder bekend dan de rest van het Park.

Tijdens deze wandelexcursie bezoekt u het gebied rondom het vliegveld, een gebied waar u normaal gesproken niet mag komen. Het accent ligt op een aantal herkenbare overblijfselen van dit belangrijke vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. De excursie gaat voor een deel door moeilijk begaanbaar terrein en duurt ongeveer 2,5 uur.

Vanwege het onderwerp van deze activiteit staat deze in juli (thema: Erfgoed is van ons allemaal) in de agenda van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. De excursies vinden echter plaats van mei t/m september.

Locatie: Parkeerplaats Wildbaanweg ter hoogte van het Zinkgat
Datum: 29 april – 26 augustus 2018, 13:30 tot 16:00 uur

Meer informatie

  • 8 juli 2018 - 29 juli 2018
  • 13:30 - 16:00