Zaanse atelierroute 2018

Kom je kennismaken met de kunstenaars uit de Zaanstreek tijdens de open atelierroute 2018? De Zaanse atelierroute biedt een podium aan maar liefst 66 kunstenaars uit de Zaanstreek met een grote diversiteit aan kunstvormen, een recordaantal. Als bezoeker krijg je een exclusief kijkje achter de schermen en maak je kans op een mooie kunstprijs van de kunstenaar van jouw keuze.

Om de bezoekers te stimuleren meerdere ateliers te bezoeken geeft stichting Tengel een stempelkaart uit, die aan het einde van de rit kan worden ingestuurd en kans geeft op 1 van de 3 kunstprijzen. Daarnaast maken de kunstenaars collectors items, die in een maximale oplage van 24 exemplaren voor 24 euro per stuk worden verkocht aan de bezoeker.

Atelierroute en Europa

De atelierroute sluit dit jaar aan bij het thema van de Europese commissie die 2018 heeft uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed met de leus: “Cultureel erfgoed, dat zijn wij!”. De deelnemende kunstenaars met hun werk behoren zelf tot het Europees cultureel erfgoed. Zij zijn gevraagd om in hun werk cultuur centraal te stellen, met als uitgangspunt: Wat draag jij bij aan onze cultuur? De route en meer informatie over de deelnemende kunstenaars is te vinden in het magazine in de ateliers of op de website. De atelierroute is een initiatief van Stichting Tengel, hét kunstenaarsplatform van de Zaanstreek.

Locatie: Zaanstad en Wormerland
Datum: 14-15 en 21-22 april 2018, de atelierroute is alleen geopend in de weekenden (zaterdag en zondag)

Meer informatie

  • 14 april 2018 - 22 april 2018