Thema in mei 2018

Europese culturele routes verbinden plekken en verhalen met elkaar. De thematische routes maken zowel regionale verschillen als overeenkomsten zichtbaar en beleefbaar.

Bekijk het filmpje over de Pyramide van Austerlitz en de Liberation Route, speciaal vervaardigd voor het thema Europese routes.

Schijnwerperproject

Inspiratiebijeenkomst 'Europese Wegen – Weg van Utrecht'

De provincie Utrecht organiseert in samenwerking met de organisatie van het Europese Erfgoedjaar op 31 mei een inspiratiebijeenkomst rondom het thema ‘Europese routes’. Tijdens het ochtendprogramma van deze bijeenkomst nemen boeiende sprekers u mee in de wereld van de historische routes en infrastructuur, de dilemma’s die het goed bewaren en zichtbaar maken van dergelijke routes oproept én inspirerende Europese voorbeelden.

In de middag wordt ingezoomd op Utrecht en kunt u kiezen uit drie verschillende Labsessies.

Verslag symposium 31 mei 2018 – Europese routes

Een gezelschap van ongeveer 120 gasten, waaronder landelijke experts als landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen, planologen, provinciale en gemeentelijke ambtenaren Wegen, Energietransitie, Erfgoed, was aanwezig op het symposium. Er was een gevarieerd programma met o.a. een presentatie van Mathijs Deen, auteur van ‘Over Oude wegen’, waarin hij het spoor volgde van mensen die langs een van die routes reisden. Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige, architect en directeur van MUST, toonde mooie voorbeelden uit de geschiedenis van het wegontwerp, de inpassing en inrichting van de weg en de wegomgeving. Paul Roncken, onafhankelijk adviseur ruimtelijke kwaliteit bij de provincie, daagde vervolgens de deelnemers uit tot actief meedenken over een aantal ontwerpdilemma’s. In de middag waren er workshops over drie iconische wegen in de provincie Utrecht.

Activiteiten

Nieuws

Weg van Utrecht

Verslag symposium 31 mei 2018 – Europese routes

Met een gezelschap van ongeveer 120 gasten, waaronder landelijke experts als landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen, planologen, provinciale en gemeentelijke ambtenaren Wegen, Energietransitie, Erfgoed, opende dagvoorzitter Hans

Lees verder
(c)2018 Webdesign Reith | Hendriks & partners