Minister Van Engelshoven bezoekt restauratieopleiding ROC Twente

Minister van Engelshoven bezoekt restauratieopleiding van ROC TwenteVandaag bezocht minister Van Engelshoven de nieuwe restauratieopleiding van het ROC van Twente en RIBO. Zij maakte kennis met studenten van de opleiding Technicus Hout en Restauratie. Dit is een nieuwe opleiding van het ROC van Twente die vorig jaar door het ministerie van OCW is goedgekeurd.

Het werkbezoek vond plaats in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed en februari als thema maand over duurzaam vakmanschap. Een centrale vraag in deze themamaand is hoe het restauratievak aantrekkelijker te maken voor jongeren. Een vraag die in de meeste Europese landen speelt. De opleiding Technicus Hout en Restauratie zet hier goede stappen in. Zo leren de studenten naast traditionele vaardigheden ook om te werken met vernieuwende technieken, zoals 5-assig CNC frezen en het toepassen van 3D-scantechnieken.

Het samenbrengen van oude en nieuwe technieken in deze opleiding geeft een impuls aan nieuw vakmanschap in de restauratie. Deze opleiding spreekt jongeren én bedrijven aan. Inmiddels nemen 38 studenten deel aan deze opleiding, waaronder Siem, Niels en Nathan. Bekijk hier hun ervaringen!

Lees ook het bericht in Tubantia (19-02-2018)