Minister Van Engelshoven onthult plaquette Europees Erfgoedlabel voor Verdrag van Maastricht

Op 9 mei, de Dag van Europa, onthulde minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) officieel het plaquette van het Europees Erfgoedlabel voor het Verdrag van Maastricht bij het Gouvernement aan de Maas. De toekenning van het label vond eerder dit jaar plaats.

Europees Erfgoedlabel
Het Europees Erfgoedlabel is een initiatief van de Europese Unie. Het label wordt toegekend aan locaties die een sleutelrol hebben gespeeld in Europa en de totstandkoming van de Europese Unie. Toekenning van het label geeft aan dat een locatie symbool staat voor de Europese idealen, waarden, geschiedenis en integratie. Het ontvangen van het label brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Van de locaties wordt namelijk verwacht dat ze zich inspannen voor educatieve activiteiten met name gericht op jongeren.

Er zijn nu 38 locaties die de afgelopen vier jaar het label hebben ontvangen. In Nederland zijn dit naast het Verdrag van Maastricht, Het Vredespaleis en Kamp Westerbork. Lees hier meer over het Europees Erfgoedlabel en de andere locaties.