Officiële Nederlandse start Europees erfgoedjaar

ScheepvaartmuseumOp vrijdag 26 januari 2018 is de Nederlandse aftrap van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018. Dit gebeurt met een feestelijke borrel van 16.00-18.00 uur in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Op het programma staan onder andere korte bijdragen van de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim en van Barbera Wolfensberger, directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van OCW.

In 2018 worden in het hele land activiteiten georganiseerd die de relatie tussen het Nederlandse en het Europese erfgoed uitdrukken. Daarnaast staat elke maand een specifiek erfgoedthema in de schijnwerpers. In januari is dat ‘Creativiteit vanuit Traditie’. Van 26 tot 28 januari 2018 organiseert Crafts Council Nederland rondom dit thema in het Scheepvaartmuseum diverse activiteiten, waaronder de expositie ‘De ambachtsman als ontdekkingsreiziger’ en enkele masterclasses.

Voorafgaand aan de borrel op 26 januari vindt van 13.30 tot 15.30 uur rondom het thema ‘Creativiteit vanuit traditie’ een expertmeeting plaats, voor erfgoedprofessionals en beleidsmakers. (Jonge) makers, conservatoren en ondernemers spreken over hoe zij, op het snijvlak erfgoed en design, invulling geven aan traditie, vernieuwing en diversiteit.