Oktober archeologiemaand

archeonacht

Oktober staat in het teken van archeologie. Op 12, 13 en 14 oktober is de vierde editie van de Archeologiedagen. Op deze dagen kan iedereen kennis maken met alle facetten van archeologie in Nederland. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat.

Iedereen die bij de Nederlandse archeologie betrokken is wordt uitgenodigd om tijdens dat éne weekend de deuren te openen en het publiek mee te nemen in de wondere wereld van ons mooie vak of hobby. Dat kan in allerlei vormen: van schervenworkshop tot meegraafdag, van archeologische fietstocht tot verkleedpartij en theatervoorstelling of gewoon met een interessante lezing. Met het enthousiasme en de betrokkenheid die de archeologie zo kenmerkt is heel veel mogelijk. Met z’n allen zetten we de archeologie in Nederland verder op de kaart, laten we een groot publiek meegenieten en kweken we nieuwe ambassadeurs.

De Archeonacht

Als voorproefje van de Archeologiedagen, en aftrap van de Maand van de Opgegraven Geschiedenis van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, is op zaterdag 6 oktober de Archeonacht in het Rijksmuseum van Oudheden.

De Archeonacht is een onvergetelijke archeologische avond voor jong en oud. We laten aan iedereen zien wat archeologie in Nederland nu eigenlijk is en zoeken de grenzen op tussen archeologie en kunst. Er zijn spoken word optredens, workshops, documentaires, VR, rondleidingen en lezingen. Voor ieder wat wils!

Lees meer over de Nationale Archeologiedagen