Thema in november 2018

Kerken en kloosters bepalen in Europa in belangrijke mate de identiteit van een dorp of stad. Door ontkerkelijking verliezen veel van deze gebouwen hun economische basis of hun oorspronkelijke functie en daarom wordt gezocht naar nieuw gebruik en nieuw publieksbereik.

Bekijk het filmpje over Skeltemania in de kerk, speciaal vervaardigd voor het thema religieus verleden.

Schijnwerperproject

Op expeditie

Op 16 november 2018 organiseren Under de Toer (hoofdprogramma Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad), de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Jaar van het Europees Erfgoed, de provincie Fryslan en St. Lamberti-Kirche Oldenburg samen de expeditie 'Religieus Erfgoed, Cultuur en Burgerschap'.

Tijdens de expeditie wordt kennis gemaakt met Under de Toer en met andere projectvoorbeelden. Zo zal o.a. het internationale Torch Initiative aanpak en resultaten delen en presenteren jongeren hun aanpak om van binnenuit de waarden van kerken op innovatieve wijze voor het voetlicht te krijgen.

Activiteiten

Nieuws

Torch Initiative FRH

Toorts van erfgoed en cultuur gelanceerd

Future for Religious Heritage (FRH) lanceerde op 8 januari 2018 in de Dorpskerk in Leeuwarden-Huizum het toorts initiatief. Het doel hiervan is om in heel

Lees verder
cover_friese_elfkerkentocht

Boek De Friese Elfkerkentocht verschenen

Deze week is het boek De Friese Elfkerkentocht gepresenteerd met verhalen over elf Friese kerken. De presentatie was tijdens de start van de campagne om

Lees verder
(c)2018 Webdesign Reith | Hendriks & partners