Slotbijeenkomst Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 – 11 december

Op 11 december 2018 van 15.00 – 18.30 uur vindt in museum Boijmans van Beuningen te Rotterdam de feestelijke afsluiting van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed plaats.

Grenzeloos erfgoed: Toekomstagenda Europees Erfgoed

De Europese Commissie riep het Europese erfgoedjaar uit vanuit de gedachte dat erfgoed bijdraagt aan een beter begrip van onze democratische waarden, inzicht in de diversiteit binnen Europa en de verbinding tussen culturen. Talloze vrijwilligers, (erfgoed)organisaties, gemeenten en provincies hebben zich ingezet om van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed een succes te maken. Gedurende het jaar zijn vele samenwerkingsverbanden ontstaan, op nationaal en Europees vlak. In de afsluitende bijeenkomst op 11 december vieren we de opbrengsten én kijken we naar de toekomst.

Dit doen we tijdens een afwisselend programma met o.a. schrijver Abdelkader Benali, kunsthistoricus Wim Pijbes, professor Hester Dibbits, gedeputeerde Henri Swinkels en de jongeren die afgelopen juni aan de Europese Youth Summit in Berlijn deelnamen. Rond 17.00 uur overhandigen we de Nederlandse Toekomstagenda Europees Erfgoed aan minister Ingrid van Engelshoven. Daarna heffen wij graag het glas met u.

Europadag: kansen voor erfgoed, cultuur en media

De slotbijeenkomst van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed vindt plaats in aansluiting op de jaarlijkse Europadag van DutchCulture. Deze dag staat in het teken van de kansen die Europa u biedt op gebied van kunst, cultuur, erfgoed en media. De centrale gedachtes van het Europees Erfgoedjaar vormen ook binnen dit ochtendprogramma de rode draad. De Europadag staat gepland van 10.00 – 14.30 uur (inclusief lunch) en brengt culturele professionals en organisaties, beleidsmakers, vertegenwoordigers van lokale overheden en buitenlandse culturele instituten samen. Het programma bestaat uit plenaire sessies die ingaan op de mogelijkheden en uitdagingen van grensoverschrijdende Europese samenwerkingen. Daarnaast biedt de dag volop gelegenheid voor speeddates en adviesgesprekken met (inter)nationale deskundigen.

Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot aanmelden